Groepstherapie kinderen en ouders

Theysmeyer Kinder- en Jeugdpsychotherapie biedt diverse vormen van groepstherapie aan:

 

  • Oudergroep: Veel ouders/verzorgers hebben een schat aan ervaring als het gaat om het hanteren van strakke regels en het houden van toezicht. Toch lukt het niet altijd om een periode van relatieve rust in de opvoeding te creëren. Bij kinderen met ADHD of andere gedragsmoeilijkheden is het hele proces van beschermen en loslaten vele malen ingewikkelder.

 

  • Back on Track: groepstherapie voor jongeren die uitgevallen zijn op school. Het programma richt zich op het in kaart brengen van remmende factoren en activerende krachten. Verder worden een jongerenwerker en sportcoach betrokken. Start augustus 2021.

 

  • Schemagroepstherapie jongvolwassenen: Schematherapie helpt je zicht te krijgen op je gedragspatronen en te veranderen. De invloed van ervaringen uit je jeugd op je patronen en dagelijkse leven wordt onderzocht.  Je leert jezelf zodanig veranderen dat je je beter gaat voelen, beter voor jezelf kunt zorgen en beter voor jezelf op kunt komen. Je leert voelen wat je behoeften zijn en je leert hier op een gezondere manier voor op te komen. Hierdoor verandert niet alleen je gedrag, maar veranderen ook je gedachten en gevoelens. Start in september 2021.

 

  • De gezonde volwassene: groepstherapie voor volwassenen die al wat langer in therapie zijn en hun gezonde kant willen versterken. Start september 2021.