Groepstherapie kinderen en ouders

 

Vanaf januari 2021 gaan wij diverse vormen van groepstherapie aanbieden, namelijk een ADHD-groep voor kinderen in de leeftijd van 8-12 jaar, een oudergroep, een assertiviteitstraining voor pubers in de leeftijd van 12-15 jaar en een schemagroepstherapie voor jongvolwassenen in de leeftijd van 18 tot 23 jaar.

 

  • ADHD-groep kinderen: verdere informatie volgt.

 

  • Oudergroep (ADHD): Veel ouders/verzorgers hebben een schat aan ervaring als het gaat om het hanteren van strakke regels en het houden van toezicht. Toch lukt het niet altijd om een periode van relatieve rust in de opvoeding te creëren. Bij kinderen met ADHD of andere gedragsmoeilijkheden is het hele proces van beschermen en loslaten vele malen ingewikkelder. Klik hier om meer te weten over de oudergroep.

 

  • Assertiviteitstraining pubers: verdere informatie volgt

 

  • Schemagroepstherapie jongvolwassenen: Schematherapie helpt je zicht te krijgen op je gedragspatronen en te veranderen. De invloed van ervaringen uit je jeugd op je patronen en dagelijkse leven wordt onderzocht.  Je leert jezelf zodanig veranderen dat je je beter gaat voelen, beter voor jezelf kunt zorgen en beter voor jezelf op kunt komen. Je leert voelen wat je behoeften zijn en je leert hier op een gezondere manier voor op te komen. Hierdoor verandert niet alleen je gedrag, maar veranderen ook je gedachten en gevoelens. Klik hier voor meer informatie over schemagroep.