Gedragsproblemen

Ben je vaak boos op de wereld? Heb je vaak ruzie? Ben je daarom aan het liegen, stelen of spijbelen? Heb je wat heftigs meegemaakt waardoor je dingen doet die je eigenlijk niet wilt doen?

Lees meer

Emotionele problemen

Voel jij je vaak verdrietig? Zit je niet lekker in je vel? Ben je vaak somber of angstig? Dan heb je hoogstwaarschijnlijk last van emotionele problemen.

Lees meer

Sociale problemen

Heb je bijna geen vrienden? Word je gepest? Ben je zo verlegen dat het je belemmert om dingen te ondernemen? Dan heb je mogelijk last van sociale problemen.

Lees meer

Ontwikkelingsproblemen

Heb je het gevoel dat klasgenootjes veel sneller in bepaalde dingen dan jou zijn? Of heb je het gevoel dat je altijd druk bent? Hyperactief? Het kan dan zijn dat je ontwikkelingsproblemen hebt.

Lees meer

Wie zijn wij

Onze specialisten

Marijke – Psychotherapeut en Praktijkhouder

Mijn naam is Marijke de Leeuw. In 2010 ben ik afgestudeerd als Orthopedagoog (werkveld Forensisch) en sinds 2020 als Psychotherapeut. Ik heb gewerkt in de verslavingspsychiatrie, in een psychologenpraktijk en als docent. Sinds maart 2019 werk ik bij Theysmeyer Kinder- en Jeugdpsychotherapie. Omdat ik in opleiding ben tot Systeemtherapeut werk ik nu voornamelijk met jongeren en hun gezinnen/systeem.

Als je bij mij in behandeling komt, gaan we eerst kijken wat jouw klachten zijn. We zoeken uit hoe je klachten samenhangen met de systemen waarin je leeft, bijvoorbeeld je gezin, je school, je vriendengroep en andere belangrijke mensen. Ik zal niet alleen met jou praten, maar ook met je ouders of opvoeders, soms ook alleen met hen. We noemen dat ook wel systeemgesprekken of opvoedondersteuning.

Verder ben ik sinds november 2020 praktijkhouder. Dat betekent dat ik me ook bezig houd met allerlei regelzaken voor de praktijk.

Tamara

Tamara – Orthopedagoog in opleiding tot Generalist

Mijn naam is Tamara Lekkerkerker en sinds 2018 ben ik bij Theysmeyer Kinder- en Jeugdpsychotherapie werkzaam als orthopedagoog. Je kunt bij mij terecht voor psychologisch onderzoek, gesprekstherapie en EMDR-therapie. In september 2021 ben ik gestart met de opleiding Othopedagoog Generalist.

Als je bij mij komt, gaan we werken aan de doelen die we samen opstellen. Dat kan ook betekenen dat we eerst gaan onderzoeken wat er aan de hand is en waar dit vandaan kan komen. Dat kunnen soms best lastige dingen zijn. Daarom vind ik het belangrijk dat je je hier op je gemak voelt en jezelf kunt zijn.

Ilse – GZ-psycholoog

Ik ben Ilse de Jong, GZ-psycholoog, en werk sinds 2012 met veel plezier in de GGZ. Ik trek graag een klein stukje met jullie op, om samen te zoeken naar wat nodig is. Soms is dat duidelijkheid over de klachten of bijvoorbeeld elkaar of jezelf beter begrijpen, of leren anders te reageren. Jullie kunnen bij mij terecht voor onderzoek, therapie (voor kinderen en jongeren) en oudergesprekken.

Ik neem mijn nieuwsgierigheid mee om samen met jullie de problemen die jullie ervaren te begrijpen. Ik heb veel oog voor de relaties in het gezin en/of eerdere ervaringen die zijn opgedaan. In therapie kijk ik met jou/jullie wat er nodig is om hierin verandering te krijgen en/of ermee om te kunnen gaan. Ik ben ook als ‘regiebehandelaar’ betrokken bij collega’s door op de achtergrond mee te denken en af en toe aan te schuiven bij een gesprek.

Hiske – Orthopedagoog Generalist

Mijn naam is Hiske de Vos. Ik ben werkzaam als Orthopedagoog Generalist. Dat doe ik op verschillende plekken, op een school voor voortgezet onderwijs, in mijn eigen praktijk en bij Theysmeyer Kinder- en Jeugdpsychotherapie. Ik richt mij daarbij op diagnostiek, behandeling, leerbegeleiding en coaching aan kinderen en jongeren tot 18 jaar. Ook geef ik supervisie aan de orthopedagogen en psychologen binnen de praktijk. Ook begeleid ik Tamara in het kader van haar opleiding tot Orthopedagoog Generalist. Je zult dus niet snel direct contact met mij hebben.

Aniek – stagiaire Orthopedagogiek

Mijn naam is Aniek van Gessel en ik zal komend jaar (2021-2022) mijn masterstage Orthopedagogiek gaan lopen bij Theysmeyer Kinder- en Jeugdpsychotherapie. Ik ben 21 jaar oud en studeer momenteel aan de Radboud Universiteit in Nijmegen. In mijn vrije tijd vind ik het leuk om te korfballen, te werken in de horeca en met vrienden en vriendinnen af te spreken. Ik kijk er ontzettend naar uit om deze stage hier te gaan volgen en veel te leren.

Fleur – GZ-psycholoog en Orthopedagoog

Mijn naam is Fleur Leer. Sinds 2011 ben ik werkzaam binnen de specialistische GGZ, waar ik ervaring heb opgedaan in het werken met verschillende doelgroepen en problematiek. Vanaf maart 2021 werk ik als GZ-psycholoog en orthopedagoog bij Theysmeyer Kinder- en Jeugdpsychotherapie.

Binnen de praktijk kan ik betrokken zijn bij verschillende delen van jouw traject; van het intakegesprek tot en met behandeling. Samen kijken we hoe we de klachten kunnen begrijpen en op welke manier jij en je omgeving (bijv. je ouders/verzorgers en school) hierbij geholpen kunnen worden. Dit doe ik door gesprekken te voeren, maar ik maak ook graag gebruik van creatieve manieren zoals tekening en spel. Zo kan ik jullie goed leren kennen en meedenken in wat er nodig is.

Kirsi – Kinder- en Jeugdpsychiater

Mijn naam is Kirsi van Rijn. Ik ben werkzaam als kinder- en jeugdpsychiater.

Je komt bij mij als er vraag is naar een psychiatrisch onderzoek. Ik kijk dan wat er met jou aan de hand is en hoe het in jouw gezin gaat. Ik geef vervolgens advies over de behandeling. Sommige kinderen krijgen medicatie. In dat geval blijf je regelmatig bij mij onder controle.

Linda – Orthopedagoog

Mijn naam is Linda Bergmans. Sinds 2014 ben ik werkzaam in de jeugdhulpverlening, speciaal onderwijs en de basis-GGZ. Door de jaren heen heb ik veel kinderen, jongeren en ouders ontmoet met diverse hulpvragen. Vanaf september 2021 werk ik als orthopedagoog bij Theysmeyer Kinder- en Jeugdpsychotherapie.

Graag ga ik met jou in gesprek over de vragen die je hebt en hoe wij jou daarbij kunnen helpen. Binnen onze praktijk doe ik vooral psychologisch onderzoek. Hierbij brengen we samen in kaart welke sterke vaardigheden je hebt en welke zaken je lastiger vindt. Dit helpt jou en je omgeving om beter te weten waar bepaalde problemen vandaan komen en hoe we kunnen werken aan de doelen dit jij wilt bereiken. Naast psychologisch onderzoek geef ik Acceptance and Commitment Therapy (ACT).

Saskia – Psychomotorisch Therapeut

Mijn naam is Saskia. Sinds juli 2020 werk ik als psychomotorisch therapeut bij Theysmeyer Kinder- en Jeugdpsychotherapie.

PMT is een behandelgerichte vorm waarbij bewegen centraal staat. Bewegingsactiviteiten en lichaamsgerichte oefeningen worden als middel ingezet om gedrag te veranderen. We gaan proberen niet zoveel te praten, maar meer ervaren tijdens het doen van verschillende oefeningen in de zaal. Het is geen doel om beter te worden in bewegen, maar door bewegen gaan we wel aan de slag met zaken die je mogelijk lastig vindt. Het kan zijn dat je alleen bij mij komt, maar ook je ouder(s)/verzorger(s) zijn belangrijk en kunnen we uitnodigen in de PMT-zaal.

Lizzie

Lizzie – Orthopedagoog en Onderwijskundige

Mijn naam is Lizzie Bakema en binnen de praktijk ben ik werkzaam als Orthopedagoog en Onderwijskundige. Mijn ervaring heb ik opgedaan binnen het onderwijs en de specialistische Jeugd GGZ. Je kunt bij mij terecht voor psychologisch onderzoek, gesprekstherapie en ouderbegeleiding. We bekijken (onderzoeken) je klachten en nemen die mee in een persoonlijk plan dat vooral positief, activerend en versterkend werkt, maar waarbinnen ook ruimte is om persoonlijke dingen te bespreken en te kunnen verwerken. Daarnaast kan ik ondersteuning bieden in leren, dit door te onderzoeken hoe jij in elkaar steekt, wat voor jou wel/niet werkt en wat jou motiveert.

Binnen de praktijk ben ik tevens aanmeldcoördinator en aanspreekpunt voor verwijzers en externen, die meer over onze praktijk willen weten, vrijblijvend advies willen of de samenwerking met onze praktijk willen opzoeken. .

Paul

Paul – Psychotherapeut

Mijn naam is Paul Theysmeyer. Sinds 1984 ben ik werkzaam in dit boeiende vak. Als therapeut heb heb ik mijn ervaring opgedaan binnen verschillende gebieden van de GGZ, o.a. in de jeugdzorg, RIAGG afdeling jeugd, crisiscentra en in de forensische psychiatrie. Verder heb ik mijn eigen praktijk als psychotherapeut, waarin ik mijn uiteenlopende werkervaring samenbreng. In 2015 heb ik de pedagogenpraktijk opgericht. Inmiddels heb ik de pedagogenpraktijk overgedragen aan mijn collega Marijke de Leeuw. Zij is vanaf 1 november 2020 praktijkhouder. Ik blijf bij de praktijk betrokken als adviseur en behandelaar voor complexe casuïstiek.

 

Mineke – Kinder- en Jeugdbasispsycholoog

Mijn naam is Mineke Woudwijk. Ik ben werkzaam als kinder- en jeugdbasispsycholoog. Ik heb in 2018 mijn klinische stage afgerond binnen de afdeling Medische Psychologie van het Diakonessenhuis in Utrecht. Verder heb ik onderzoek gedaan naar de oudertraining ‘Pittige jaren in de wijk’. Ik ben ook werkzaam als gedragswetenschapper bij een tweedelijnszorg organisatie voor jongeren, ouders en het onderwijs. In de zomer ben ik groepsbegeleider bij een vakantiekamp voor hoogbegaafde kinderen.

Gijske

Gijske – Psycholoog

Mijn naam is Gijske van Oort. Sinds 2008 ben ik werkzaam als psycholoog. Ik heb sindsdien in de re-integratie en als behandelaar in de GGZ gewerkt. Sinds 2017 ben ik werkzaam bij Theysmeyer Kinder- en Jeugdpsychotherapie.

Ik geef therapie aan jongeren en volwassenen en daarnaast begeleid ik ouders van jongeren of kinderen die bij ons in behandeling zijn. Ook maak ik onderdeel uit van een multidisciplinair behandelteam dat zich bezighoudt met de combinatie van lichamelijke en psychische klachten en ben ik gespecialiseerd in EMDR. Wanneer we een behandeling starten, ga ik samen met jou kijken welke doelen jij wil bereiken en wat daarvoor nodig is.

Esther – Speltherapeut en Gezinsbehandelaar

Mijn naam is Esther Lichtenbeld. Sinds juni 2020 werk ik als speltherapeut bij Theysmeyer Kinder- en Jeugdpsychotherapie. Hiervoor werkte ik in verschillende functies binnen de VG-sector en de Jeugdhulpverlening.

Als je bij mij in behandeling komt, dan vinden je ouders of jijzelf dat je last hebt van een probleem. Misschien heb je vaak ruzie, misschien voel je je niet op je gemak bij anderen, misschien heb je vervelende of verdrietige dingen meegemaakt. Eerst ga ik met je ouders praten en met jou. Samen gaan we kijken naar je problemen en maken we een plan om jou het beste te kunnen helpen. Bij mij mag je spelen, tekenen en praten over alles wat je maar wilt. Je problemen lijken over te gaan als je je gevoelens beter kunt begrijpen. Je kunt bij mij terecht voor speltherapie, gesprekken met kinderen/jongeren en ouderbegeleiding.

Anne Marie

Anne Marie – Office Manager

Mijn naam is Anne Marie Wieland. Sinds 1 januari 2017 ben ik bij Theysmeyer Kinder- en Jeugdpsychotherapie werkzaam als office manager. Als je tussen 9.00 en 12.00uur de praktijk belt, is de kans groot dat je mij aan de lijn krijgt. Ik zorg er dan voor dat alle gegevens bij de juiste persoon terecht komen.

In de middag doe ik de administratie en alle overige zaken die gedaan moet worden, zodat alles binnen de praktijk op rolletjes verloopt. Ik zit nooit alleen, want Bella de praktijkhond heeft een plekje op mijn kantoor.

Bella

Bella – Praktijkhond

Mijn naam is Bella. Ik ben 7 jaar oud, en sinds 1 januari 2017 de praktijkhond. Ik kom uit Griekenland, waar ik een zwerfhondje op het eiland Corfu was. Toen ik 8 maanden was, heeft een mevrouw op het eiland mij gelukkig opgevangen. Zij heeft ervoor gezorgd dat iemand mij als extra bagage heeft meegenomen in het vliegtuig naar Nederland. Daar mocht ik kiezen bij welk gezin ik ging wonen. Ik koos voor een gezin uit Wijk bij Duurstede en daar woon ik nog steeds.

Ik ben altijd een beetje voorzichtig. Dat is mijn aard. Even kijken hoe en wat. Mijn staart kwispelt over het algemeen veel, want vrolijk ben ik wel.  Als je me wil aaien kan dat. Het liefst rustig aan, ik wil eerst even aan je hand snuffelen en daarna vind ik het heel fijn om onder mijn kin gekriebeld te worden.

Lees meer over ons