Bekijk ons

Behandelaanbod

Psychologisch onderzoek

Om problemen beter te begrijpen, doen we regelmatig onderzoek. Bijvoorbeeld als een kind niet begrijpt waarom het steeds zo verdrietig is of als ouders zich afvragen waarom hun kind niet luistert.

Lees meer

Gesprekstherapie

Gesprekstherapie is therapie voor kinderen, jongeren en volwassenen die door middel van praten meer zicht willen krijgen op zichzelf, hun omgeving en de problemen die zij ervaren.

Lees meer

EMDR

EMDR is een vorm van therapie voor kinderen, jongeren en volwassenen om nare herinneringen aan vroegere gebeurtenissen (traumatische herinneringen) te verwerken en daarmee gevoelens van verdriet, angst en boosheid te verminderen.

Lees meer

Speltherapie

Speltherapie is therapie voor kinderen en jongeren die (nog) niet zo makkelijk over hun problemen willen of kunnen praten.

Lees meer

Onderwijs- en leerondersteuning

Via oplossingsgerichte begeleiding helpen we jou, je ouders en je school bij leerproblemen, sociaal-emotionele problemen en gedragsproblematiek.

Lees meer

PMT

Psychomotorische therapie (PMT) is therapie voor kinderen, jongeren en volwassenen en is een vorm van lichaamsgerichte therapie.

Lees meer

Ouderbegeleiding

Ouders van kinderen en jongeren die bij de praktijk in therapie zijn, krijgen vaak ouderbegeleiding. We vinden het belangrijk dat ouders betrokken worden bij de therapie van hun kind.

Lees meer

Gezinstherapie

Soms heeft niet alleen één kind in het gezin problemen, maar ook meerdere gezinsleden. Ook komt het voor dat de aanmeldklachten van een kind voort blijken te komen uit de gezinssituatie.

Lees meer

Psychotherapie voor ouders

Niet alleen kinderen en jongeren, maar ook ouders hebben soms individuele therapie nodig.

Lees meer

Wie zijn wij

Onze specialisten

Paul

Paul – Praktijkhouder en Psychotherapeut

Mijn naam is Paul Theysmeyer. Sinds 1984 ben ik werkzaam in dit boeiende vak. Als therapeut heb heb ik mijn ervaring opgedaan binnen verschillende gebieden van de GGZ, o.a. in de jeugdzorg, RIAGG afdeling jeugd, crisiscentra en in de forensische psychiatrie. Van 2001 tot 2017 had ik mijn eigen praktijk als psychotherapeut, waarin ik mijn uiteenlopende werkervaring heb samengebracht. In 2015 heb ik de pedagogenpraktijk opgericht.

Voor de pedagogenpraktijk ben ik dus praktijkhouder. Dat dat ik me vooral bezig houd met allerlei regelzaken. Ook zorg ik ervoor dat iedereen binnen de praktijk zijn werk goed doet, en leer ik hen een heleboel over het werken met kinderen, pubers en volwassenen. Daarnaast heb ik soms gesprekken met ouders van kinderen.

Lucienne

Lucienne – GZ-psycholoog en Psychotherapeut

Mijn naam is Lucienne Putter. Sinds 1991 ben ik werkzaam; destijds met kinderen/jongeren en hun ouders als orthopedagoog, later als gz-psycholoog. Vanaf 2008 ben ik me gaandeweg meer gaan bekwamen in de geestelijke gezondheidszorg voor volwassenen en ben ik psychotherapeut geworden. Sinds 2017 heb ik mijn eigen praktijk voor psychotherapie, Psychotherapie het Huis.

Bij de pedagogenpraktijk zorg ik ervoor dat de onderzoeken goed worden uitgevoerd, en leer ik nieuwe psychologen hoe ze dat het beste kunnen doen. Daarnaast heb ik gesprekken met ouders van kinderen die bij de praktijk in behandeling zijn. Soms werk ik dan met het hele gezin, soms met één of beide ouders, en soms komen ouders bij mijn eigen praktijk in therapie.

Marijke

Marijke – Orthopedagoog en Psychotherapeut

Mijn naam is Marijke de Leeuw. In 2010 ben ik afgestudeerd als Orthopedagoog (werkveld Forensisch). Ik heb gewerkt in de verslavingspsychiatrie, in een psychologenpraktijk en als docent. Sinds maart 2019 werk ik bij Pedagogenpraktijk Theysmeyer. Omdat ik in opleiding ben tot Systeemtherapeut werk ik nu voornamelijk met jongeren en hun gezinnen/systeem.

Als je bij mij in behandeling komt, gaan we eerst kijken wat jouw klachten zijn.  We zoeken uit hoe je klachten samenhangen met de systemen waarin je leeft, bijvoorbeeld je gezin, je school, je vriendengroep en andere belangrijke mensen. Ik zal niet alleen met jou praten, maar ook met je ouders of opvoeders, soms ook alleen met hen. We noemen dat ook wel systeemgesprekken of opvoedondersteuning.

Tamara

Tamara – Orthopedagoog

Mijn naam is Tamara Lekkerkerker en sinds 2018 ben ik bij deze praktijk werkzaam als orthopedagoog. Je kunt bij mij terecht voor psychologisch onderzoek, gesprekstherapie en EMDR-therapie. Ook aanmeldingen komen bij mij. Wanneer jij je wilt aanmelden, of hier vragen over hebt, kan jij (of één van je ouders) contact met mij opnemen. Samen kijken we dan wat het beste bij jou past en hoe we dat vorm kunnen geven.

Als je bij mij komt, gaan we werken aan de doelen die we samen opstellen. Dat kan ook betekenen dat we eerst gaan onderzoeken wat er aan de hand is en waar dit vandaan kan komen. Dat kunnen soms best lastige dingen zijn. Daarom vind ik het belangrijk dat je je hier op je gemak voelt en jezelf kunt zijn.

Kirsi – Kinder- en Jeugdpsychiater

Mijn naam is Kirsi van Rijn. Ik ben werkzaam als kinder- en jeugdpsychiater.

Je komt bij mij als er vraag is naar een psychiatrisch onderzoek. Ik kijk dan wat er met jou aan de hand is en hoe het in jouw gezin gaat. Ik geef vervolgens advies over de behandeling. Sommige kinderen krijgen medicatie. In dat geval blijf je regelmatig bij mij onder controle.

Bianca – Stagiare Psychomotorisch Kindertherapeut

Mijn naam is Bianca van Asch. Ik loop vanaf juli 2020 mijn eindstage als Psychomotorisch Kindertherapeut. Naast mijn stage ben ik werkzaam als gymdocent en jeugdbegeleider.

Mijn PMT-collega Saskia en ik gaan jou helpen met jouw uitdagingen. Dit doen we door middel van verschillende bewegingsactiviteiten en lichaamsgerichte oefeningen uit te voeren. Dus niet door heel veel te praten, maar juist door te bewegen en te ervaren.

 

Saskia – Psychomotorisch Therapeut

Mijn naam is Saskia. Sinds juli 2020 werk ik als psychomotorisch therapeut bij de Pedagogenpraktijk Theysmeyer.

PMT is een behandelgerichte vorm waarbij bewegen centraal staat. Bewegingsactiviteiten en lichaamsgerichte oefeningen worden als middel ingezet om gedrag te veranderen. We gaan proberen niet zoveel te praten, maar meer ervaren tijdens het doen van verschillende oefeningen in de zaal. Het is geen doel om beter te worden in bewegen, maar door bewegen gaan we wel aan de slag met zaken die je mogelijk lastig vindt. Het kan zijn dat je alleen bij mij komt, maar ook je ouder(s)/verzorger(s) zijn belangrijk en kunnen we uitnodigen in de PMT-zaal.

Lizzie

Lizzie – Orthopedagoog en Onderwijskundige

Mijn naam is Lizzie Bakema en binnen de praktijk ben ik werkzaam als Orthopedagoog en Onderwijskundige. Mijn ervaring heb ik opgedaan binnen het onderwijs en de specialistische Jeugd GGZ. Je kunt bij mij terecht voor psychologisch onderzoek, gesprekstherapie en ouderbegeleiding. We bekijken (onderzoeken) je klachten en nemen die mee in een persoonlijk plan dat vooral positief, activerend en versterkend werkt, maar waarbinnen ook ruimte is om persoonlijke dingen te bespreken en te kunnen verwerken. Daarnaast kan ik ondersteuning bieden in leren, dit door te onderzoeken hoe jij in elkaar steekt, wat voor jou wel/niet werkt en wat jou motiveert.

Binnen de praktijk ben ik tevens aanmeldcoördinator en aanspreekpunt voor verwijzers en externen, die meer over onze praktijk willen weten, vrijblijvend advies willen of de samenwerking met onze praktijk willen opzoeken. .

Samantha

Samantha – Kinder- en Jeugdpsycholoog

Mijn naam is Samantha Roetink. Sinds 2017 ben ik werkzaam bij de praktijk als kinder- en jeugdpsycholoog. Hiervoor heb ik gewerkt met kinderen, jongeren en volwassenen. Naast mijn werk als kinder- en jeugdpsycholoog werk ik ook als onderzoeker aan een universiteit.

Bij de praktijk komen kinderen en jongeren die ergens hulp bij willen. Misschien omdat er thuis, op school of met vriendjes/vriendinnetjes problemen zijn. Als we niet precies weten waar de problemen (klachten) vandaan komen, ga ik dit eerst samen met jou en/of je ouders bekijken (onderzoeken). Verder kun je bij mij terecht voor speltherapie, gesprekstherapie en ouderbegeleiding. Als je in behandeling komt gaan we samen kijken welke doelen je wil bereiken en wat daar voor nodig is.

Gijske

Gijske – Psycholoog

Mijn naam is Gijske van Oort. Sinds 2008 ben ik werkzaam als psycholoog. Ik heb sindsdien in de re-integratie en als behandelaar in de GGZ gewerkt. Sinds 2017 ben ik werkzaam bij de Pedagogenpraktijk Theysmeyer.

Ik geef therapie aan jongeren en volwassenen en daarnaast begeleid ik ouders van jongeren of kinderen die bij ons in behandeling zijn. Ook maak ik onderdeel uit van een multidisciplinair behandelteam dat zich bezighoudt met de combinatie van lichamelijke en psychische klachten en ben ik gespecialiseerd in EMDR. Wanneer we een behandeling starten, ga ik samen met jou kijken welke doelen jij wil bereiken en wat daarvoor nodig is.

Esther – Speltherapeut en Gezinsbehandelaar

Mijn naam is Esther Lichtenbeld. Sinds juni 2020 werk ik als speltherapeut bij Pedagogenpraktijk Theysmeyer. Hiervoor werkte ik in verschillende functies binnen de VG-sector en de Jeugdhulpverlening.

Als je bij mij in behandeling komt, dan vinden je ouders of jijzelf dat je last hebt van een probleem. Misschien heb je vaak ruzie, misschien voel je je niet op je gemak bij anderen, misschien heb je vervelende of verdrietige dingen meegemaakt. Eerst ga ik met je ouders praten en met jou. Samen gaan we kijken naar je problemen en maken we een plan om jou het beste te kunnen helpen. Bij mij mag je spelen, tekenen en praten over alles wat je maar wilt. Je problemen lijken over te gaan als je je gevoelens beter kunt begrijpen. Je kunt bij mij terecht voor speltherapie, gesprekken met kinderen/jongeren en ouderbegeleiding.

Anne Marie

Anne Marie – Office Manager

Mijn naam is Anne Marie Wieland. Sinds 1 januari 2017 ben ik bij de pedagogenpraktijk werkzaam als office manager. Als je tussen 9.00 en 12.00uur de praktijk belt, is de kans groot dat je mij aan de lijn krijgt. Ik zorg er dan voor dat alle gegevens bij de juiste persoon terecht komen.

In de middag doe ik de administratie en alle overige zaken die gedaan moet worden, zodat alles binnen de praktijk op rolletjes verloopt. Ik zit nooit alleen, want Bella de praktijkhond heeft een plekje op mijn kantoor.

Bella

Bella – Praktijkhond

Mijn naam is Bella. Ik ben 7 jaar oud, en sinds 1 januari 2017 de praktijkhond. Ik kom uit Griekenland, waar ik een zwerfhondje op het eiland Corfu was. Toen ik 8 maanden was, heeft een mevrouw op het eiland mij gelukkig opgevangen. Zij heeft ervoor gezorgd dat iemand mij als extra bagage heeft meegenomen in het vliegtuig naar Nederland. Daar mocht ik kiezen bij welk gezin ik ging wonen. Ik koos voor een gezin uit Wijk bij Duurstede en daar woon ik nog steeds.

Ik ben altijd een beetje voorzichtig. Dat is mijn aard. Even kijken hoe en wat. Mijn staart kwispelt over het algemeen veel, want vrolijk ben ik wel.  Als je me wil aaien kan dat. Het liefst rustig aan, ik wil eerst even aan je hand snuffelen en daarna vind ik het heel fijn om onder mijn kin gekriebeld te worden.

Lees meer over ons