EMDR

 

EMDR staat voor “Eye Movement Desensitization and Reprocessing”. Dat betekent zoiets als ‘het verwerken van gebeurtenissen en het verminderen van nare gevoelens door oogbewegingen’. EMDR is een vorm van therapie voor kinderen, jongeren en volwassenen om nare herinneringen aan vroegere gebeurtenissen (traumatische herinneringen) te verwerken en daarmee gevoelens van verdriet, angst en boosheid te verminderen. Een vroegere gebeurtenis kan groot of klein zijn, maar typerend eraan is dat je er in het hier en nu nog last van hebt. EMDR kan ook worden toegepast op gevoelens waaraan geen specifieke gebeurtenis aan vooraf is gegaan. Denk bijvoorbeeld aan: angsten en fobieën, paniekaanvallen, depressie, woede-uitbarstingen, nachtmerries, laag zelfbeeld.

 

Tijdens EMDR word je gevraagd om aan de gebeurtenis of aan het gevoel te denken, terwijl je handbewegingen volgt met je ogen, tikjes op je knieën voelt of luistert naar klikjes via een koptelefoon. Er hoeft bij deze therapievorm niet veel gepraat te worden.

 

Voordat we starten met EMDR, hebben we een voorbereidend gesprek. We bespreken dan waar jij aan wilt werken. Ook krijg je uitleg over hoe EMDR werkt in het brein en wat de effecten en mogelijke bijwerkingen zijn. Afhankelijk van je leeftijd en de vraag waarmee je komt, kunnen jouw ouders bij het gesprek aansluiten of voor een apart gesprek komen.

 

Een sessie EMDR duurt 60 tot 90 minuten en is meestal wekelijks. Een EMDR-traject kan een paar weken tot een paar maanden duren, afhankelijk van jouw hulpvraag en hoe je erop reageert. Soms wordt EMDR-therapie gecombineerd met een andere therapievorm en/of ouderbegeleiding.

Uw specialist bij EMDR

Marijke – Psychotherapeut en Praktijkhouder

Mijn naam is Marijke de Leeuw. In 2010 ben ik afgestudeerd als Orthopedagoog (werkveld Forensisch) en sinds 2020 als Psychotherapeut. Ik heb gewerkt in de verslavingspsychiatrie, in een psychologenpraktijk en als docent. Sinds maart 2019 werk ik bij Theysmeyer Kinder- en Jeugdpsychotherapie. Omdat ik in opleiding ben tot Systeemtherapeut werk ik nu voornamelijk met jongeren en hun gezinnen/systeem.

Als je bij mij in behandeling komt, gaan we eerst kijken wat jouw klachten zijn. We zoeken uit hoe je klachten samenhangen met de systemen waarin je leeft, bijvoorbeeld je gezin, je school, je vriendengroep en andere belangrijke mensen. Ik zal niet alleen met jou praten, maar ook met je ouders of opvoeders, soms ook alleen met hen. We noemen dat ook wel systeemgesprekken of opvoedondersteuning.

Verder ben ik sinds november 2020 praktijkhouder. Dat betekent dat ik me ook bezig houd met allerlei regelzaken voor de praktijk.

Tamara

Tamara – Orthopedagoog in opleiding tot Generalist

Mijn naam is Tamara Lekkerkerker en sinds 2018 ben ik bij Theysmeyer Kinder- en Jeugdpsychotherapie werkzaam als orthopedagoog. Je kunt bij mij terecht voor psychologisch onderzoek, gesprekstherapie en EMDR-therapie. In september 2021 ben ik gestart met de opleiding Othopedagoog Generalist.

Als je bij mij komt, gaan we werken aan de doelen die we samen opstellen. Dat kan ook betekenen dat we eerst gaan onderzoeken wat er aan de hand is en waar dit vandaan kan komen. Dat kunnen soms best lastige dingen zijn. Daarom vind ik het belangrijk dat je je hier op je gemak voelt en jezelf kunt zijn.

Ilse – GZ-psycholoog

Ik ben Ilse de Jong, GZ-psycholoog, en werk sinds 2012 met veel plezier in de GGZ. Ik trek graag een klein stukje met jullie op, om samen te zoeken naar wat nodig is. Soms is dat duidelijkheid over de klachten of bijvoorbeeld elkaar of jezelf beter begrijpen, of leren anders te reageren. Jullie kunnen bij mij terecht voor onderzoek, therapie (voor kinderen en jongeren) en oudergesprekken.

Ik neem mijn nieuwsgierigheid mee om samen met jullie de problemen die jullie ervaren te begrijpen. Ik heb veel oog voor de relaties in het gezin en/of eerdere ervaringen die zijn opgedaan. In therapie kijk ik met jou/jullie wat er nodig is om hierin verandering te krijgen en/of ermee om te kunnen gaan. Ik ben ook als ‘regiebehandelaar’ betrokken bij collega’s door op de achtergrond mee te denken en af en toe aan te schuiven bij een gesprek.

Hiske – Orthopedagoog Generalist

Mijn naam is Hiske de Vos. Ik ben werkzaam als Orthopedagoog Generalist. Dat doe ik op verschillende plekken, op een school voor voortgezet onderwijs, in mijn eigen praktijk en bij Theysmeyer Kinder- en Jeugdpsychotherapie. Ik richt mij daarbij op diagnostiek, behandeling, leerbegeleiding en coaching aan kinderen en jongeren tot 18 jaar. Ook geef ik supervisie aan de orthopedagogen en psychologen binnen de praktijk. Ook begeleid ik Tamara in het kader van haar opleiding tot Orthopedagoog Generalist. Je zult dus niet snel direct contact met mij hebben.

Aniek – stagiaire Orthopedagogiek

Mijn naam is Aniek van Gessel en ik zal komend jaar (2021-2022) mijn masterstage Orthopedagogiek gaan lopen bij Theysmeyer Kinder- en Jeugdpsychotherapie. Ik ben 21 jaar oud en studeer momenteel aan de Radboud Universiteit in Nijmegen. In mijn vrije tijd vind ik het leuk om te korfballen, te werken in de horeca en met vrienden en vriendinnen af te spreken. Ik kijk er ontzettend naar uit om deze stage hier te gaan volgen en veel te leren.

Fleur – GZ-psycholoog en Orthopedagoog

Mijn naam is Fleur Leer. Sinds 2011 ben ik werkzaam binnen de specialistische GGZ, waar ik ervaring heb opgedaan in het werken met verschillende doelgroepen en problematiek. Vanaf maart 2021 werk ik als GZ-psycholoog en orthopedagoog bij Theysmeyer Kinder- en Jeugdpsychotherapie.

Binnen de praktijk kan ik betrokken zijn bij verschillende delen van jouw traject; van het intakegesprek tot en met behandeling. Samen kijken we hoe we de klachten kunnen begrijpen en op welke manier jij en je omgeving (bijv. je ouders/verzorgers en school) hierbij geholpen kunnen worden. Dit doe ik door gesprekken te voeren, maar ik maak ook graag gebruik van creatieve manieren zoals tekening en spel. Zo kan ik jullie goed leren kennen en meedenken in wat er nodig is.

Kirsi – Kinder- en Jeugdpsychiater

Mijn naam is Kirsi van Rijn. Ik ben werkzaam als kinder- en jeugdpsychiater.

Je komt bij mij als er vraag is naar een psychiatrisch onderzoek. Ik kijk dan wat er met jou aan de hand is en hoe het in jouw gezin gaat. Ik geef vervolgens advies over de behandeling. Sommige kinderen krijgen medicatie. In dat geval blijf je regelmatig bij mij onder controle.

Linda – Orthopedagoog

Mijn naam is Linda Bergmans. Sinds 2014 ben ik werkzaam in de jeugdhulpverlening, speciaal onderwijs en de basis-GGZ. Door de jaren heen heb ik veel kinderen, jongeren en ouders ontmoet met diverse hulpvragen. Vanaf september 2021 werk ik als orthopedagoog bij Theysmeyer Kinder- en Jeugdpsychotherapie.

Graag ga ik met jou in gesprek over de vragen die je hebt en hoe wij jou daarbij kunnen helpen. Binnen onze praktijk doe ik vooral psychologisch onderzoek. Hierbij brengen we samen in kaart welke sterke vaardigheden je hebt en welke zaken je lastiger vindt. Dit helpt jou en je omgeving om beter te weten waar bepaalde problemen vandaan komen en hoe we kunnen werken aan de doelen dit jij wilt bereiken. Naast psychologisch onderzoek geef ik Acceptance and Commitment Therapy (ACT).

Saskia – Psychomotorisch Therapeut

Mijn naam is Saskia. Sinds juli 2020 werk ik als psychomotorisch therapeut bij Theysmeyer Kinder- en Jeugdpsychotherapie.

PMT is een behandelgerichte vorm waarbij bewegen centraal staat. Bewegingsactiviteiten en lichaamsgerichte oefeningen worden als middel ingezet om gedrag te veranderen. We gaan proberen niet zoveel te praten, maar meer ervaren tijdens het doen van verschillende oefeningen in de zaal. Het is geen doel om beter te worden in bewegen, maar door bewegen gaan we wel aan de slag met zaken die je mogelijk lastig vindt. Het kan zijn dat je alleen bij mij komt, maar ook je ouder(s)/verzorger(s) zijn belangrijk en kunnen we uitnodigen in de PMT-zaal.

Lizzie

Lizzie – Orthopedagoog en Onderwijskundige

Mijn naam is Lizzie Bakema en binnen de praktijk ben ik werkzaam als Orthopedagoog en Onderwijskundige. Mijn ervaring heb ik opgedaan binnen het onderwijs en de specialistische Jeugd GGZ. Je kunt bij mij terecht voor psychologisch onderzoek, gesprekstherapie en ouderbegeleiding. We bekijken (onderzoeken) je klachten en nemen die mee in een persoonlijk plan dat vooral positief, activerend en versterkend werkt, maar waarbinnen ook ruimte is om persoonlijke dingen te bespreken en te kunnen verwerken. Daarnaast kan ik ondersteuning bieden in leren, dit door te onderzoeken hoe jij in elkaar steekt, wat voor jou wel/niet werkt en wat jou motiveert.

Binnen de praktijk ben ik tevens aanmeldcoördinator en aanspreekpunt voor verwijzers en externen, die meer over onze praktijk willen weten, vrijblijvend advies willen of de samenwerking met onze praktijk willen opzoeken. .

Gijske

Gijske – Psycholoog

Mijn naam is Gijske van Oort. Sinds 2008 ben ik werkzaam als psycholoog. Ik heb sindsdien in de re-integratie en als behandelaar in de GGZ gewerkt. Sinds 2017 ben ik werkzaam bij Theysmeyer Kinder- en Jeugdpsychotherapie.

Ik geef therapie aan jongeren en volwassenen en daarnaast begeleid ik ouders van jongeren of kinderen die bij ons in behandeling zijn. Ook maak ik onderdeel uit van een multidisciplinair behandelteam dat zich bezighoudt met de combinatie van lichamelijke en psychische klachten en ben ik gespecialiseerd in EMDR. Wanneer we een behandeling starten, ga ik samen met jou kijken welke doelen jij wil bereiken en wat daarvoor nodig is.

Lees meer over ons