Gesprekstherapie

 

Gesprekstherapie is therapie voor kinderen, jongeren en volwassenen die door middel van praten meer zicht willen krijgen op zichzelf, hun omgeving en de problemen die zij ervaren. Soms zorgt dit voor een oplossing van de problemen, soms voor acceptatie dat deze problemen bij jou of het leven horen, en soms zorgt het voor verwerking waardoor de problemen minder zwaar voelen.

 

Gesprekstherapie is niet altijd leuk. We praten immers over de moeilijke kanten van het leven, en daar komen allerlei nare gevoelens en gedachten bij kijken. Toch wordt er ook veel gelachen in therapie, en levert het praten vaak een hoop opluchting en begrip op. Ook het feit dat iemand de tijd neemt om naar je te luisteren en met je mee te denken, geeft vaak een fijn gevoel.

 

Een sessie duurt 45 tot 60 minuten, meestal wekelijks, soms minder vaak. Een volledige behandeling kan een paar maanden tot wel een paar jaar duren, afhankelijk van de problemen en je leeftijd. In een sessie wordt overigens niet alleen maar gepraat; soms helpt het ook om te tekenen, schrijven, spelen of knutselen. Bij kinderen, en vaak ook bij jongeren, combineren we de therapie met ouderbegeleiding. Dit wordt soms door dezelfde therapeut uitgevoerd, en soms juist door een ander.

 

 

Uw specialist bij Gesprekstherapie

Marijke

Marijke de Leeuw

Mijn naam is Marijke de Leeuw. In 2010 ben ik afgestudeerd als Orthopedagoog (werkveld Forensisch). Ik heb gewerkt in de verslavingspsychiatrie, in een psychologenpraktijk en als docent. Sinds maart 2019 werk ik bij Pedagogenpraktijk Theysmeyer. Omdat ik in opleiding ben tot Psychotherapeut en Systeemtherapeut werk ik nu voornamelijk met jongeren en hun gezinnen/systeem.

Als je bij mij in behandeling komt, gaan we eerst samen kijken wat jouw klachten zijn.  We zoeken dan ook uit hoe je klachten samenhangen met de systemen waarin je leeft, bijvoorbeeld je gezin, je school, je vriendengroep en andere belangrijke mensen. Ik zal niet alleen met jou praten, maar ook met je ouders of opvoeders, soms ook alleen met hen. We noemen dat ook wel systeemgesprekken of opvoedondersteuning.

Samantha

Samantha Roetink

Mijn naam is Samantha Roetink. Sinds 2017 ben ik werkzaam bij de praktijk als kinder- en jeugdpsycholoog. Hiervoor heb ik gewerkt met kinderen, jongeren en volwassenen. Naast mijn werk als kinder- en jeugdpsycholoog werk ik ook als onderzoeker aan een universiteit.

Bij de praktijk komen kinderen en jongeren die ergens hulp bij willen. Misschien omdat er thuis, op school of met vriendjes/vriendinnetjes problemen zijn. Als we niet precies weten waar de problemen (klachten) vandaan komen, ga ik dit eerst samen met jou en/of je ouders bekijken (onderzoeken). Verder kun je bij mij terecht voor speltherapie, gesprekstherapie en ouderbegeleiding. Als je in behandeling komt gaan we samen kijken welke doelen je wil bereiken en wat daar voor nodig is.

Gijske

Gijske van Oort

Mijn naam is Gijske van Oort. Sinds 2008 ben ik werkzaam als psycholoog. Ik heb sindsdien in de re-integratie en als behandelaar in de GGZ gewerkt. Sinds 2017 ben ik werkzaam bij de Pedagogenpraktijk Theysmeyer.

Ik geef therapie aan jongeren en volwassenen en daarnaast begeleid ik ouders van jongeren of kinderen die bij ons in behandeling zijn. Ook maak ik onderdeel uit van een multidisciplinair behandelteam dat zich bezighoudt met de combinatie van lichamelijke en psychische klachten. Wanneer we een behandeling starten, ga ik samen met jou kijken welke doelen jij wil bereiken en wat daarvoor nodig is.

Lees meer over ons